Aktuellt 2019

Hanne Kjöllners kolumn om ensamhet – i Dagens Nyheter:

ONSDAGSKVÄLLAR PÅ SOMMARRO:

Musik på Sommarro 2019 (1) (1)

 

AFASIFÖRUNDETS TRE INFORMATIONSFILMER:

Informationsfilmer där deras medlemmarna Mathilda, Albert och Moritz pratar om just afasi, språkstörning och digitalisering.

 

Mathilda om afasi https://vimeo.com/324929895
Albert om språkstörning https://vimeo.com/322801283
Moritz om digitalisering https://vimeo.com/321437308

 


Planeringen för Sommarro 2019

Nu har planeringen för verksamheten på Sommarro kommit i gång. Det är en arbetsgrupp bestående av Britt- Marie Bernström, HSO, Leif Hedström och Aren Nilsson, DHR och undertecknad som träffats.

HSO/DHR har inte fått några signaler om förändrad verksamhet på Sommarro för 2019 så vi har utgått från att samma villkor/uppdrag kvarstår.

Grunden för planeringen för 2019 bygger på den verksamhet vi genomfört de senaste åren.

Sommarro öppnar för alla den 12 maj och innan dess ligger inplanerat städdagar den 25 och 26 april för att DHR skall kunna hälsa välkomna till Valborgsmässofirande den 30 april.

Öppettider i sommar bli 11 – 16 varje dag. Några dagar kommer vi ha stängt på grund av uthyrningar. Det kommer att annonseras på Sommarros hemsida, se nedan, och med tydliga annonser på Sommarro.

Det kommer att vara sedvanligt midsommarfirande och i augusti blir det räkfest – surströmmingsfesten svävar än i beslutsprocessen. Säsongen avslutas med fest den 14 september.

Vår förhoppning är att kunna få anställd personal i veckorna och att vi blir många föreningar, som delar på helgerna. Vi har som tidigare år ansökt om feriearbetande skolungdomar hos kommunen.

Återkommer med mera planer på Sommarro hemsida och här i Veckobrevet.

Maud Sundqvist